top of page
zand
Bindweefselmassage Het hele menselijk lichaam bestaat voor het grootste deel uit bindweefsel. Het komt overal voor, tussen spiervezels, om spierbundels en om spiergroepen zit bindweefsel. Daarnaast vind je bindweefsel tussen de spieren en de huid, tussen je organen en rondom littekenweefsel. Het houdt als het ware ons hele lichaam bij elkaar. Wanneer het nodig blijkt om het bindweefsel los te maken, zal ik dit in overleg met jou toepassen.

Bindweefselmassage

Het hele menselijk lichaam bestaat voor het grootste deel uit bindweefsel. Het komt overal voor, tussen spiervezels, om spierbundels en om spiergroepen zit bindweefsel. Daarnaast vind je bindweefsel tussen de spieren en de huid, tussen je organen en rondom littekenweefsel. Het houdt als het ware ons hele lichaam bij elkaar. Wanneer het nodig blijkt te zijn om het bindweefsel los te maken, zal ik dit in overleg met jou toepassen. De volgende lichaamsdelen kunnen behandeld worden: de rug, borst, buik, benen en armen.

Functies van het bindweefsel

Het geeft structuur en stevigheid aan het lichaam

Het slaat water op in de bindweefsellagen

Het beschermt spieren, organen en andere weefsels

Het reageert op mechanische prikkels en zet deze door naar de hersenen

Het heeft een herstellende functie en maakt littekenweefsel aan

Het slaat chemische energie op in de vetcellen van het lichaam

​ Klachten door het bindweefsel ​ Er zijn veel hedendaagse klachten waarbij ons bindweefsel betrokken is. De oorzaak hiervan kan liggen in het bindweefsel wat niet meer goed functioneert of zich door de tijd verkeerd gehecht heeft aan lichaamsdelen. Door verkeerde houdingen, verkeerd bewegen, stress en blessures kunnen beschadigingen ontstaan in het bindweefsel. Verschillende weefsellagen gaan aan elkaar plakken; er ontstaan zogenaamde bindweefselverklevingen. Hierdoor kunnen klachten ontstaan zoals een verminderde doorbloeding, hoofdpijn, gewrichtsproblemen, verminderde mobiliteit en slapeloosheid.   Bindweefselmassage zorgt ervoor dat het bindweefsel weer soepel wordt gemaakt en dat de doorbloeding van het lichaam verbetert. ​ ​

Klachten door het bindweefsel

Er zijn veel hedendaagse klachten waarbij ons bindweefsel betrokken is. De oorzaak hiervan kan liggen in het bindweefsel wat niet meer goed functioneert of zich door de tijd verkeerd gehecht heeft aan lichaamsdelen. Door verkeerde houdingen, verkeerd bewegen, stress en blessures kunnen beschadigingen ontstaan in het bindweefsel. Verschillende weefsellagen gaan aan elkaar plakken; er ontstaan zogenaamde bindweefselverklevingen. Hierdoor kunnen klachten ontstaan zoals een verminderde doorbloeding, hoofdpijn, gewrichtsproblemen, verminderde mobiliteit en slapeloosheid. 

 

Bindweefselmassage zorgt ervoor dat het bindweefsel weer soepel wordt gemaakt en dat de doorbloeding van het lichaam verbetert.

zand
bottom of page