top of page

Appel kaneel cake met noten

Bijgewerkt op: 5 aug. 2021

Deze cake is mega lekker als tussendoortje of voor bij je ontbijt. Ga jij hem maken?


Ingrediënten:

- 2 appels

- 200 gram amandelmeel

- 150 gram havermeel

- 100 gemengde noten met rozijnen

- 4 middelgrote eieren

- 80 gram kokosolie, gesmolten

- 3 tl kaneel

- 2 tl koek- en speculaaskruiden

- 3 el honing of agave siroop

- 1 schep eiwitpoeder (optioneel)

- 2 tl bakpoeder


Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

  • Schil de appels en rasp deze fijn in een kom.

  • Voeg vervolgens de amandelmeel, bakpoeder, kaneel en koek- en speculaaskruiden toe en meng alles goed door elkaar.

  • Klopt met een garde de eieren los in een andere kom. Voeg hier de kokosolie, agave siroop of honing aan toe en meng.

  • Meng dit mengsel met een lepel door de andere ingrediënten tot een beslag.

  • Hak de nootjes in kleine stukjes en meng door het mengsel heen.

  • Leg een stuk bakpapier in een cakevorm en schep hier de cake mix op en verdeel de mix over de vorm.

  • Bak de cake op ongeveer 30 minuten.




Marieke


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page